Badrum

Går du i renoveringstankar och funderar på ett nytt badrum där hemma? Du är långt ifrån ensam. Badrummet tillhör de populärare renoveringsobjekten i mångas tycke. Med den stora konkurrensen på marknaden med prispress på material samt möjlighet att göra förmånliga ROT-avdrag behöver det inte heller bli speciellt kostsamt.

Innan man påbörjar en renovering av ditt badrum är det viktigt att man får så mycket inspiration och tar till sig så många perspektiv som möjligt. Det är viktigt att du är säker på vad du vill ha innan arbetet sätter igång. Att ändra sig kan nämligen bli dyrt.

Försök därefter att göra en skiss över ditt tänkta badrum. Det finns numera många gratisprogram som låter dig göra en skiss på datorn. För att skissen ska bli bra är det viktigt att du känner till måtten på de enheter du vill installera, exempelvis badrumsskåpet. Med skissen som underlag ökar dessutom chansen till en korrekt offert redan från början.

Badrumsrenovering är en stor investering, så det är viktigt att du tar god tid på dig vid färg- och materialval. Försök att satsa på en någorlunda enhetlig stil på hela badrummet. Det är också klokt att satsa på ett begränsat antal färger och hålla sig till dem rakt igenom. Välj gärna neutrala färger – risken är mindre att du tröttnar på dem än på grälla och skrikiga nyanser.

Välj material av så god kvalitet som möjligt. Om du köper alltför billigt blir det alltför ofta dyrare i slutändan när materialet inte håller måttet och behöver bytas i förtid. Satsa så långt det går på märkesvaror. Tänk också på att det material du väljer ska vara lätt att rengöra.

Det kan även vara klokt att ha i åtanke vad en köpare av bostaden skulle efterfråga om det är så att du har planer på att flytta de närmaste åren.