Avdelningsmeny

Kuddar

Möbler

Möbler

Genom att omsorgsfullt välja möbler till ditt hem kan du skapa precis den trivsel du eftersträvar. Möbler är också ett sätt att tala om för dina vänner vilken typ av person du är. Genom exklusiva möbler kan du signalera att du är framgångsrik. Med möbler från IKEA visar du en lite händigare och praktisk sida. Möbler är alltså inte bara till för att vara bekväma eller praktiska, de ska förmedla ett budskap om dig som person, eller er som familj.

Bokhyllor

Bokhyllornas ursprungliga funktion var precis som namnet antyder att förvara böcker. Bokhyllan har allteftersom fått helt nya användningsområden. Idag har man förutom böcker även cd-skivor, tidningar, prydnadsfigurer och sprit- och vinflaskor i sin bokhylla.

Bokhyllor är en typ av möbler finns i flera varianter. Dels fristående på golvet utmed väggar, men även de som enbart består av fristående hyllplan som är fastmonterade i väggen.

Sängar

Sängen är troligtvis den möbel där du spenderar mest tid. Normalpersonen sover 8 timmar per natt vilket gör att sängen utnyttjas under en tredjedel avett dygn och en tredjedel av livet. Detta gör att man borde kosta på sig en ordentlig säng för att på så sätt få bra sömn. Till sängen kommer dessutom en massa tillbehör som kuddar, påslakan, örngott och täcken. Titta in på Zomna eller Sängkläder.net för att få inspiration och handla tillbehör till din säng.

Madrasser

Smärta är en av de vanligaste orsakerna till att man sover väldigt dåligt. Att man ofta vaknar och inte kan komma in i djupsömn och stanna där. Eftersom att det är just djupsömnen som är den mest kvalitativa sömnen så är valet av madrass väldigt viktigt för att man ska kunna känna sig utvilad. En madrass med dålig passform kan i många fall förvärra din smärta eftersom att du då kommer att få en dålig sovställning. Om du då får en dålig sovställning så kommer musklerna att strama och din ryggrad kommer också att ligga i fel vinkel vilket innebär att den kommer att börja värka.

En madrass om inte heller är anpassad efter just din kroppstyp kommer att ge dig en fel belastning vilket kommer att leda till ovanstående symptom. Om det är så att du har eller har haft problem med ländryggen så måste du ha en madrass med ett ordentligt stöd för ryggen. Har madrassen detta kommer din ländrygg att få maximalt stöd och därmed kan musklerna också vila ordentligt. Bland det viktigaste man måste tänka på när man ska köpa en madrass är att man måste tänka ur ett väldigt personligt perspektiv. Det finns ingen madrass som passar alla utan du får prova ut en som passar just dig.

Soffor

Divan soffa

En soffa är en möbel som finns i många varianter och utformningar. Två- eller tresits-soffor, hörnsoffor, divaner, schäslonger o.s.v. Vissa föredrar hårda soffor medan andra är mer förtjusta i att sjunka ner i mjuka soffor.

Fåtöljer är annars ett vanligt alternativ till soffa. Det finns stora fåtöljer som till stor del ger samma känsla som en soffa, men att de är avsedda för en person. Ett alternativ är att kombinera tv-tittandet med välmående genom att köpa en massagefåtölj.

Gardiner

Gardiner kanske inte riktigt kan räknas som möbler men faktum är att de kan fylla en likanade estetisk funktion i kombination med rätt möbelemang. Utan gardiner ser dina fönster ganska tråkiga ut. Enbart med rätt gardiner kan du skapa trivsel i ett hem. Gardiner finns i många typer, längder och material. Tyggardiner är den vanligaste typen men de finnsäven i papper, trä och metall.

Skrivbord

Skrivbord gör sig bäst i arbetsrum och ska in i det sista undvikas att placeras i vardagsrummet eller någon hall. När man väljer skrivbord är det såklart viktigt att det är snyggt och följer den övriga inredningen. Däremot bör det också vara ergonomiskt anpassat för att långa arbetspass ska bli uthärdliga i längden och inte skada rygg och axlar.