Inglasning av balkongen

Det finns några saker man måste tänka på om man vill glasa in sin balkong. Om man äger en bostadsrätt får man vara beredd på att föreningen ger tillstånd till åtgärden. Är man hyresgäst är det i princip samma regel som gäller; men i det fallet har hyresvärden normalt sett än mer att säga till om.

Det finns många fördelar med att glasa in sin balkong. Viktigast är givetvis att man får det där uterummet man drömt om. En annan fördel att man långsiktigt minskar framtida underhållskostnader och även minskar behovet av ombyggnader.

När man överväger att göra en inglasning skall man vara klar över att de flesta lösningar som erbjuds är skräddarsydda för den enskilde kundens behov. En del lösningar innebär att man slipper längsgående aluminiumprofiler, vilket gör att den exteriöra påverkan på fasaden blir liten. Det kan vara en fördel när man beskriver för sin förening eller hyresvärd vad man är ute efter.

En fördel som man kanske inte tänker på i första hand är att en inglasning inte bara minskar bullernivån på balkongen utan också inne i lägenheten.

Väljer man en lösning som innebär att fönstren kan vikas inåt vinner man den fördelen att fönstrens utsida kan putsas utan att man behöver hänga över balkongräcket.