Inredning med tavlor

Tavlor

Tavlor kan verkligen vara en viktig del av ett hems inredning. Det är mycket med hjälp av tavlor du kan få ett rum att kännas levande. Beroende på vilken sorts tavla du väljer kan du också få helt olika stilar på inredningen. Det finns mycket du behöver tänka på när det kommer till tavlor så som upphängning, inramning, färger och stilar. Tavlans färger ska passa in med de som redan finns i rummet så det uppstår en skön harmoni – eller snygga kontraster. Det finns med andra ord inget facit när det kommer till tavlor och inredning utan du får helt enkelt använda din kreativa sida för att hitta rätt.

Inramningar

När det kommer till inramning väljer de allra flesta att lämna över den viktiga uppgiften till ett proffs. För att ta ett exempel kan vi nämna Bergevall Ramar som är en ramverkstad i Stockholm. Med hjälp av internet kan du enkelt hitta en butik i närheten av dig som sysslar med just det. Det går dock också att göra det själv om du känner dig lite mer äventyrlig, något som kan göra slutresultatet ännu roligare. Hur som helst är det i alla fall du som väljer ram. Det är många som gör det valet för snabbt. Ramen kan nämligen göra väldigt mycket för tavlans helhetsintryck. En ram som matchar färgerna i bilden blir oftast bäst. Sedan kan den ramen vara av trä, plast eller metall – här är det viktigare hur resten av inredningen ser ut. I den klassiskt lantliga stilen passar träramar bäst medan metall och plast passar bättre tillsammans med mer moderna stilar.

Affischer

Affischer har verkligen seglat upp som en inredningsfavorit och är numera en trend som kommit för att stanna. Det är inte bara snyggt utan är även ett enkelt och billigt sätt att skapa en annan stil på rummet. Eftersom de flesta affischer är billiga jämfört med tavlor kan du enkelt uppdatera väggen när du vill få förnyelse.

Canvastavlor

Canvastavlan är en sorts tavla som just nu är trendigare än någonsin förr. Canvastavlan har ofta en mer modern känsla över sig vilket gör att den passar de allra flesta typer av konstälskare. En canvastavla är precis som det låter en tavla gjord i canvastyg. Canvastyget gör att tavlan får en väldigt speciell karaktär. Det är inte ovanligt att canvastavlorna pryds av mer moderna motiv som ofta är avskalade. Det kan handla om att tavlan gjorts om i endast ett fåtal färger med ett så kallat högt tröskelvärde och få nyanser. Du kan så klart hitta alla möjliga olika stilar av canvastavlor något som gör det säkert att du kommer finna något som passar in perfekt i just ditt hem. Du kan antingen köpa ett färdigt tryck eller trycka någon av dina egna bilder på canvas.