Inredningsdetaljer som blommor och prydnadssaker

Inredning med spegel

Blommor och dekorationer är en viktig del av heminredningen. Möblerna står för de stora inredningsbiten medan prydnadssaker, växter och blommor står för de ack så viktiga detaljerna. När man inreder är det viktigt att inte lägga ut för mycket små detaljer. Det kan ge ett rörigt intryck där det är svårt att se de olika dekorationerna.

Väggar - tavlor, ramar och väggbonader

Väggarna är viktiga för rummens utseende. Först och främst ska man ju välja tapeter som man trivs med och som matchar varandra på ett bra sätt. När det är klart behöver man väggprydnader som tavlor och speglar. När du ska välja tavlor kanske du vill göra något rum eller hörn mer personligt, t.ex. med egna foton som du skrivit ut eller lämnat in för utskrift. Väljer du det alternativet behöver du såklart en passande ram till din fototavla. På www.tavelram.se hittar du många olika typer av ramar. Där borde du hitta någon som passar till ditt hem.

För att få mer inspiration rekommenderar vi startk ett besök på dekorstil.se som är en webbutik som specialiserat sig på väggdekorationer.

Växter och blommor

När du köper växter till ditt hem är det viktigt att tänka på matchningen med möler och tapeter. Fundera på om de saker du fastnar för i butiken verkligen kommer bli snygga hemma hos dig. Tänk också på vilken typ av växter och blommor du vill ha. Ska de t.ex. vara lättskötta eller spelar det mindre roll. Gå in på Flowerhouse.se för att få inspiration till snygga blomsterdekorationer.

Prydnadssaker

Prydnadssaker är perfekta när man har en tom yta, t.ex. på en byrå, som man vill fylla ut lite. För att skapa ett enhetligt tema är det bra om prydnadssakerna inte är i helt olika stil. Det kan i och för sig bli fel även om man håller sig till ett väldigt smalt avgränsat tema. T.ex. enbart tomtar i olika utförande.

Garderober och förvaringsutrymmen

Smart förvaring är något man pratar mycket om i inredningsprogram som Äntligen Hemmapå TV4. Det kan då handla om att gömma undan förvaringen i möbler som hallsoffor. På det sättet slipper man rada upp vita IKEA-garderober i hallen. Förvaring är ju något helt nödvändigt i ett hem eftersom det gömmer undan kläder samt skyddar dem mot damm och smuts. Sedan kanske man inte vill skylta med sina sexiga korsetter för vänner och bekanta, utan istället gömma undan dem i ett förvaringsutrymme.