Lamellgardiner för kontor eller hem

Funktionen och utförandet hos lamellgardiner gör att de lämpar sig såväl hemma som på kontoret. Med hjälp av lamellgardiner kan du snabbt och enkelt justera den nivå av ljus som släpps in i respektive rum. De erbjuder också ett gott insynsskydd och kan med fördel användas som rumsavdelare.

Vilken lamellgardin ska jag välja?

Det första du behöver göra är att mäta dina fönster eller det område som du vill skärma av med hjälp av lamellgardinerna. Allt du behöver för att montera dem i taket brukar i regel följa med förpackningen. Ska de fästas på väggen behöver du bara köpa väggbeslag.

Nästa steg är att hitta en färg som harmonierar med det rum där lamellgardinerna ska hängas. Eftersom många hus idag har stora fönster eller uterum med glasväggar har efterfrågan på lamellgardiner ökat och så även utbudet. Du bör därför inte ha några större problem med att hitta en färg som passar just ditt rum eller utrymme. Om du har för avsikt att beställa dina lamellgardiner online kan det vara värt att ha vikt i åtanke – gardinerna väger ofta en hel del och fraktkostnaden kan därför bli hög.

Montera lamellgardin

När du väl har hittat den perfekta lamellgardinen för ditt fönster eller ditt rum är det dags att montera den. Ska du montera gardinen i taket bör du vara medveten om hur breda lamellerna är och lämna utrymme för dem mot väggen. Skenorna kan sedan vinklas och hakas fast i fronten på takfästet och sedan vridas upp i den bakre delen av fästet.

Om du istället ska montera gardinerna på väggen bör du skruva fast väggfästet cirka 5–10 cm från lamellskenans kant. Väggfästets ovansida bör placeras 6 cm ovanför fönstret. Ett tips är att skruva i den nedre skruven i fästet först. På så vis har du större chans att montera fästet rakt.