Städning

Hemstädning innebär kort och gott att någon kommer hem till ditt hushåll och hjälper till att städa. Det finns en form av fördom kring hemstädning och det är att enbart förmögnare familjer har råd med städhjälp, eller hemhjälp som det ibland kallas i folkmun. Det kan ha varit så förr i tiden, att det endast var de "rika" som hade städhjälp, men idag är det annorlunda. Idag handlar det snarare om ifall man vill spendera de pengarna på att slippa städa eller om man anser att man hellre gör det själv. En del människor tycker ju om att städa sitt eget hem och bidra till att det blir rent och snyggt, medan vissa fullkomligt avskyr att städa och mer än gärna anlitar en städfirma som kommer och gör jobbet. Med RUT-avdraget idag är det inte allt för dyrt att anlita städhjälp om man skulle vilja. Det beror såklart också på hur mycket man vill få städat eller hur många timmar firman förväntas vara kvar.

Då hemstädning har blivit allt vanligare bland en större målgrupp finns det idag en mängd olika städfirmor som specialiserar sig på hemstädning. Dessa firmor kan även erbjuda övriga städtjänster, så som flyttstädning eller garagestädning till exempel. Att anlita städhjälp innebär oftast att en person från den här städfirman kommer hem till hushållet och utför städningen, vanligtvis 2-4 gånger i månaden. Det beror helt på vad kunden har för önskemål. En del kunder kanske önskar en mindre städning en gång i veckan och sedan en större ordentlig städning en gång i månaden, eller kanske till och med en gång i kvartalet. Man brukar kunna skräddarsy sin hemstädning helt utifrån sina speciella önskemål och behov. Hemstädning kan därmed innebära en slags trygghet och bekvämlighet och dessutom ett sätt att undgå stress som kan förekomma i samband med städning av hushållet. Värt att lägga pengarna på om man så önskar.

För de stora städjobben, t.ex. av ett dödsbo, kan det vara nödvändigt att hyra container i samband med städning och tömning av bostaden. Kolla runt bland de lokala leverantörerna och välj den som erbjuder ett bra pris och som du får förtroende för.