Måla om hemma

Måla om hemma

För att skapa en ny atmosfär i hemmet kan man göra mycket med inredningdetaljer, men att måla om hemma kan också vara något som bidrar till större trivsel. Att måla om hemma kräver dock att man har skaplig kunskaper om färgval och måleri. För att få det riktigt bra är det ofta nödvändigt att anlita en professionell målare. Att slänga på lite färg på väggarna kan de flesta, konsten är att få det bra och att det håller länge. Vissa tapeter går t.ex. bra att måla på medan andra lämpar sig riktigt dåligt att stryka färg på. För att få ett perfekt resultat kan det vara nödvändigt att först avlägsna gamla tapeter från väggarna.

Inomhusmålning är ett förhållandevis bekvämt arbete, även om det är många hörn, tak och stora väggytor att måla. Inomhus är man under aretets gång inte beroende av väder och färgen tar inte stryk av solljus och regn på samma sätt som vid utvändig målning. Den stora utmaningen är att undvika synliga penseldrag, flagnande färg och att färgen inte täcker helt. Vill man göra det själv är det bara att bege sig till närmsta färgbutik och införskaffa färg och redskap.

En annan sak som kan förhöja upplevelsen av ditt hem är att måla om köksskåp eller trappräcken m.m. Mindre detaljer kan med en ny färg ge ett helt annat intryck.

Bor du i Linköping med omnejd rekommenderar vi dig att besöka kjmaleri.se/inomhusmalning/